Braiseret lammeskank

Superlækker slankemiddag fra Slankeklubben

Foto: Jacob Ljørring og All Over Press

2 portioner

Det skal du bruge:

2 lammeskanke, i alt ca. 600 g
Salt
1 spsk. rapsolie
1 løg
100 g selleri
2 gulerødder
2 fed hvidløg
10 peberkorn
2 laurbærblade
1 kvist timian
1 dåse hakkede tomater
Vand eller bouillon

Tilbehør:

200 g blandede urter
100 g kogte kidneybønner


Prøv også: Thailandsk kotelet


Sådan gør du:

Krydr skankene godt med salt og brun dem på alle sider i olien på en stegepande, inden de lægges i en jerngryde e.l., der tåler at gå i ovnen.
Skær alle urterne i grove stykker og kom dem i gryden sammen med skankene og krydderierne. Hæld tomater, vand eller bouillon ved, så det næsten dækker kød og urter, læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 180° i ca. 1½ time, til kødet er mørt.
Tag skankene op og sigt bouillonen. Kog den lidt ned og kog derpå de friske urter i bouillonen et øjeblik, inden bønnerne tilsættes.
Servér skankene i bouillonen sammen med urter og bønner.

Energi pr. portion
630 kcal / 2639 kJ
Fedt: 24 gram
Kulhydrat: 28 gram
Protein: 68 gram
Kostfibre: 10 gram


Meld dig ind i Ude og Hjemmes Slankeklub i dag


Prøv også: Kalv i dildsauce