Torsdag d. 17. februar 2011 - af Pia Friis Andreassen, Foto: Martin Tanggaard
Græsk bøf
Lækker græsk bøf og citronkartofler.

4 personer
Det skal du bruge:
Bøffer:
400 g hakket lammekød
1 tsk. groft salt
1 lille, finthakket løg
50 g soltørrede tomater i olie (afdryppede og hakkede)
½ spsk. rasp
1 æggeblomme
1 tsk. mynte
1 tsk. groft salt
1 tsk. peber
Rapskim-olie
Citronkartofler:
1 kg kartofler
2 spsk. rapskimolie
Groft salt, peber
2 spsk. tørret oregano
saften af 1 stor citron
Yoghurtcreme:
3 dl græsk yoghurt, 10 %
1 hakket fed hvidløg
1 dl hakket bredbladet persille
Groft salt
Tilbehør:
Dampet broccoli
Sådan gør du:
Citronkartofler: Skrub kartoflerne rene og skær dem i grove stykker Dup dem tørre og læg dem i en bradepande. Vend dem med olie, salt, peber og oregano. Hæld halvdelen af citronsaften over og sæt bradepanden i en 225° varm ovn i 30 min. Tag kartoflerne ud, vend dem med resten af citronsaften og krydr med salt. Bag dem derpå i yderligere ca. 15 min.
Bøf: Ælt kød og salt sammen og tilsæt derpå resten af ingredienserne. Form farsen til fire bøffer, som lægges i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Pensl dem med olie og
steg dem i den varme ovn, til de er gennemstegte, ca. 18 min.
Yoghurtcreme: Rør yoghurt, hvidløg og persille sammen. Smag til med salt.