irish stew

Gryderet med masser af smag

Det skal du bruge:

4-6 personer
1 kg lammebov i
terninger
½ hvidkålshoved
Ca. 600 g melede
kartofler i skiver
2 store løg i skiver
2 laurbærblade
Ca. 1½ liter bouillon
Salt og peber
Kryderipose
4 stk. allehånde
10 peberkorn

Pynt
½ dl hakket persille

Sådan gør du:
Læg kødet i koldt vand og giv det et opkog. Kassér vandet og skyl kødet.

Skil hvidkålshovedet i blade. Læg et lag kålblade i bunden af en smurt stegegryde eller lerkrukke.

Læg så lagvis kød, kartoffel- og løgskiver sammen med laurbærblade og krydderipose og krydr med salt og peber.

Øverst lukkes med et lag kålblade. Hæld bouillon på, så indholdet knap er dækket. Dæk med lågeller folie og sæt gryden i ovnen ved 180° i ca. 1½ time, til kartoflerne er udkogt, og kødet mørt. Hold øje med, at det ikke brænder på, og tilsæt evt. lidt vand, hvis gryden koger tør. Fjern krydderiposen og drys retten med hakket persille.