Lækre spyd med lam og grønt

Invitér vennerne til lækker grillmad

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:

400 g hakket lammekød
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. frisk oregano
3 spsk. rasp
200 g asparges
200 g portobellosvampe
300 g gode cherry- eller san marzano-tomater
Jomfruolivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Hak skalotteløg, hvidløg og oregano fint og bland det i kødet sammen med raspen. Det gøres nemmest med hånden. Lad farsen hvile lidt, mens grøntsagsspyddene ordnes. Skyl aspargesene, skær dem i 5-7 cm lange stykker og træk dem på spyd. Skyl tomaterne og træk ligeledes dem på spyd. Skær portobellosvampene i grove tern og træk disse på spyd. Form farsen til mindre kugler, træk dem på spyd og gør kuglerne lidt flade og aflange. Der kan være 3 stk. på et spyd. Det er en fordel at oliere hænderne lidt, inden farsen håndteres, så klistrer den ikke. Pensl alle spyddene med olie og krydr grundigt med salt og peber. Grill dine spyd over fuld varme i ca. 5 min. og vend dem hyppigt undervejs.

Prøv også: Grillet kotelet og coleslaw

Prøv også: Svinekød i wok