Lam i dild

Skøn og fyldig.

4 portioner

1 kg lammebov med ben (ca. 500 g kød)
1 tsk. salt
1-2 løg
1-2 gulerødder
6-7 hele peberkorn
1 laurbærblad
1 kvist timian
Nogle kviste persille.

Lækre marinerede mørbradbøffer

SAUCE:
4-5 dl suppe
1 spsk. citronsaft
0,5 dl fløde (9 %)
2 spsk. mel
klippet dild efter smag
Salt
Peber

Krydrede haffebøffer

Læg lammeboven i en gryde med vand, der lige dækker, og bring den i kog. Skum godt, tilsæt salt, grøntsager, krydderier og krydderurter og lad det koge under låg i 1 times tid, til kødet slipper benet. Tag boven op og skær kødet i terninger. Si suppen, og skum den for fedt.

SAUCE: Kog suppen op, tilsæt citronsaft og jævn den med mel, der er pisket ud i fløde. Tilsæt dild, salt, peber, og lad saucen koge igennem. Varm kødet i saucen og servér retten med kartofler og dampede grøntsager.