Lammebøf

Lækker lammebøf og citronkartofler.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Bøffer:
400 g hakket lammekød, 1 lille, finthakket løg, 50 g soltørrede tomater i olie (afdryppede og hakkede), 1 lille æggeblomme, 1 tsk. mynte, 1 tsk. salt, 1 tsk. peber. Olie til stegning.

Citronkartofler:
1 kg kartofler, olie, salt, peber, 3 tsk. oregano, saften af 1 stor eller 2 små citroner.

Yoghurtcreme:
3 dl græsk yoghurt (10 %), 1 hakket fed hvidløg, 1 dl hakket bredbladet persille, salt.

Salat:
1 radicchio-salat, 2 pærer, 1 spsk. hvidvinseddike, 3 spsk. olie, salt, 1½ dl strimlede, soltørrede abrikoser.

Lav også: Hjerter i flødesovs

Sådan gør du:
Citronkartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i 1½ cm tykke skiver. Læg dem i en bradepande og vend dem med olie, salt, peber og oregano. Hæld halvdelen af citronsaften over og sæt bradepanden i en 225° varm ovn i ca. 30 min. Tag kartoflerne ud og hæld resten af citronsaften over. Vend kartoffelskiverne og krydr dem med salt. Bag dem i yderligere ca. 30 min.

Bøffer: Bland ingredienserne til en ensartet fars, som formes til 4 bøffer. Steg bøfferne i olie i ca. 8 min. på
hver side.

Yoghurtcreme: Rør yoghurten med hvidløg og persille. Smag til med salt. Sæt cremen koldt indtil servering.

Salat: Striml salaten og skær pærerne i både. Rør eddike og olie sammen. Smag til med salt. Vend derpå alle ingredienser sammen.

Lav også: Lasagne med laks og rejer