Lammebøf med gedeost og bacon

Smag af Grækenland

Det skal du bruge:
Bøf: 500 g hakket lammekød,
¾ tsk. salt,
½ tsk. peber,
1 tsk. rosmarin,
½ dl rasp,
ca. 60 g gedeost,
4 skiver bacon,
1 spsk. olivenolie,
1 spsk. smør.
Tomatcouscous:
4 tomater,
2 dl vand,
2 dl couscousgryn,
salt,
citronsaft,
olivenolie.

Endvidere: 2 spidskål.

Sådan gør du:
Bøf: Rør hakket kød med saltet. Tilsæt derefter peber, rosmarin, rasp og rør sammen. Del kødet i fire lige store kugler. Kom 15 g gedeost midt i hver kugle. Tryk kødet lidt fladere og form til en bøf. Kom bacon omkring. Brunes i fedtstoffet ca. 1 min. på hver side ved god varme. Dæmp varmen og steg yderligere 5-6 min. på hver side til gennemstegt.

Couscous: Skær tomaterne i tern og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring i kog under låg. Tag gryden af varmen og rør couscous i. Lad det trække under låg i 10 min. Løsn gryn med en gaffel. Smag til med salt, citronsaft og olivenolie.

Spidskål: Skæres i kvarter. Dampes netop møre i lidt vand tilsat salt.