Lammeburger med tomatrelish

Lækker burger med masser af smag. Ud over lammebøffen er burgeren fyldt med en dejlig stærk chilimayonnaise og tomatrelish med hvidløg, chili og persille.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

4 skiver godt surdejsbrød
Smør
400 g hakket lammekød
Salt og peber
1 håndfuld sprød salat
1 rødløg

Tomatrelish
200 g løg
3 spsk. jomfruolivenolie
3 spsk. balsamicoeddike
400 g modne tomater
2 fed hvidløg
1 tsk. chilipasta eller ½ tsk. chilipulver
Rørsukker
Salt og peber
½ agurk
2 kviste bredbladet persille

Chilimayonnaise
1 dl god mayonnaise
1 tsk. chilipasta
1 spsk. ketchup
Salt, peber og rørsukker til  tilsmagning

 

PRØV OGSÅ: Indbagt lam med myntesauce

 

Fremgangsmåde

Tomatrelish: Begynd med at lave relishen, da den skal kunne nå at afkøle helt. 
Snit løgene fint og svits dem gyldne i olien i en gryde. Tilsæt eddiken og lad den koge ind, til den er næsten væk.
Fjern kernerne fra tomaterne og evt. også skindet, hvis det er tykt. Snit tomaterne groft og tilsæt dem sammen med finthakket hvidløg, chili, 1 spsk. rørsukker, 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Lad det simre i fem minutter – smag til med salt, peber og rørsukker og tag gryden af blusset. (Husk, at chili og salt smager af mindre, når det er blevet koldt). Tilsæt agurken i små tern og lidt grofthakket persille, når blandingen er kølet helt ned.

Chilimayonnaise: Bland ingredienserne til chilimayon-naisen sammen og smag den til.

Bøf og brød mv.: Rist surdejsbrødet eller steg skiverne i smør på en pande. Form kødet til to store, flade bøffer og steg dem hurtigt i smør på en godt varm pande. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Smør chilimayonnaisen på alle fire skiver brød. Læg salat og fine skiver af rødløg over mayonnaisen på de to af skiverne. På med bøffen, top op med masser af tomatrelish og slut af med en skive brød.

TIP Laver du bøffen på grillen, kan du med fordel ælte lidt mel ind i hakkekødet - så er det nemmere at vende bøffen, uden at den går i stykker.