Lammeculotte

Lav en lækker lammeculotte og citronkartofler med hvidløg.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Ca. 600 g lammeculotte, 2 spsk. olie, 1 tsk. rosmarin, salt, peber

Citronkartofler:
Ca. 1 kg kartofler, skrællede og i grove stykker, 3 hele hvidløg delt i fed, saften af 1 citron, 2 spsk. olie, 1 tsk. oregano, salt

Salat:
1 romainesalat delt i mindre stykker, 1 løg i tynde ringe, ½ spsk. hvidvinseddike, ½ spsk. vand, ½ spsk. honning, 3-4 spsk. olie, salt, peber

Lav også kylling i fad med salat

Lav også rejer i wok

Sådan gør du:
Citronkartofler: Læg kartoflerne i et ovnfast fad sammen med hvidløgsfeddene. Dryp citronsaft og olie over og krydr med oregano. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 40 min., til kartoflerne er møre. Vend dem undervejs. Krydr med salt mod slutningen.

Lammeculotte: Rids fedtkanten og brun hurtigt kødet på alle sider i olie ved god varme. Tilsæt krydderierne og læg kødet i et ovnfast fad. Steg det i en 200° varm ovn i 15-20 min., til det er rosastegt (62°). Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres for.

Salat: Rør eddike, vand, honning og olie sammen. Smag til med salt og peber og vend dressingen med salat og løg lige inden servering.

Tilberedningstid: Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.