Tirsdag d. 20. marts 2012 - af Pia Friis Andreassen
Lammeculotte
Lav en lammeculotte med gulerod-feta-salat.

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 600 g lammeculotte, 2 spsk. olie
2 halve fed hvidløg, salt og peber
Salat:
1 kg gulerødder
2 spsk. olie
200 g fetaost, 1 potte mynte
1 glas sorte oliven, afdryppede
Tilbehør:
Ca. 1 kg kartofler, 3-4 spsk. olie, salt
Lav også: Whiskybraiseret oksebov
Sådan gør du:
Salat: Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 200° varm ovn i ca. 15 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle. Anret dem på et fad med smuldret feta, hakket mynte og oliven.
Lammeculotte: Rids fedtkanten og brun hurtigt culotten på alle sider i olie ved god varme. Gnid den herefter med hvidløg og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad og steg den i en 200° varm ovn i 15-20 min., til den er rosastegt (kernetemperaturen er da 62°). Lad stegen hvile i 10 min., inden den skæres for.
Tilbehør: Skrub kartoflerne rene og skær dem i mindre stykker. Råsteg dem i olie i en gryde, til de er sprøde og møre. Krydr med salt.
Tilberedningstid: Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.