Mandag d. 20. juni 2011 - af Kim Gravenhorst
Lammefilet med squash og hvidløgscreme
Lækker mad til en hyggelig Sankt Hans aften.

4 personer
Det skal du bruge:
600 g lammefilet
Salt og peber
Hvidløgscreme
5 dl sødmælk
200 g champignoner
2 fed hvidløg
1 bundt persille
Revet skal og saft fra ½ usprøjtet citron
Salt og peber
Kartofler
500 g små kartofler
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Squashblanding
1 stor squash
1 peberfrugt
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket persille
Salt og peber
Brøndkarse til pynt
Sådan gør du:
Brun lammefileten på en stegepande og læg den i en bradepande. Krydr den med salt og peber og steg den i 15-20 min. ved 200°. Lad den stå og trække i 10 min., inden der skæres af den.
Hvidløgscreme: Kog mælken i 5 min. sammen med champignoner og hvidløg. Hæld derpå det hele i en blender sammen med persilleblade og citron. Blend det helt ud og smag til med salt og
peber.
Kartofler: Vask kartoflerne og skær dem igennem. Læg dem i en lille bradepande og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200° i 20-30 min.
Squashblanding: Skær squashen i stave og peberfrugten og løget i skiver. Svits løg og peberfrugt i olien og tilsæt derpå squash og persille. Lad det svitse, til det hele er varmt, og krydr med salt og peber.
Til forret:
Filokurv med rejer og grønne asparges