Lammekølle med græsk salat

Lam til påskemiddagen

Det skal du bruge:
Ca. 1,3 kg lammekølle (frost, optøs natten over i køleskabet),
3 fed hvidløg,
½ dl olivenolie,
1½ tsk. salt,
½ tsk. peber,
½ tsk. paprika,
1 tsk. oregano,
majsstivelse.

Græsk salat:
1 kg kartofler,
6 tomater,
250 g fetaost i skiver,
1 bdt. forårsløg,
1 glas oliven (drænet),
ca. ½ dl olivenolie,
2 tsk. oregano,
salt, peber.

Kartoffelsuppe

Gullasch

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 225°. Fjern evt. noget af spæklaget på køllen. Skær hvidløg i kvarter. Lav små snit i køllens overflade og kom hvidløg i. Rør olie og krydderier sammen.

Læg køllen i en bradepande og pensl med olieblandingen. Brun køllen i den varme ovn i 20 min. Pensl igen med olieblandingen og sænk temperaturen til 175°. Hæld lidt vand i fadet. Lad nu køllen stege ca. 1 time (rosastegt).

Skum skyen, kog den op og jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand.

Salat: Skræl kartoflerne, skær i skiver og kog møre, 6-8 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Afkøl.

Rens forårsløg og snit fint. Skær tomater i skiver. Fordel kartofler, tomater og feta på et fad. Dryp olie over. Krydr med oregano, salt og peber. Strø forårsløg over.

Tilberedningstid (ekskl. optøningstid): Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.