Onsdag d. 6. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Lammekotelet med løg-appelsinsalat
Retten får et dejligt friskt pust med syrlige appelsinskiver

4 pers.
Ingredienser til lammekotelet med løg-appelsinsalat:
4 dobbelte lammekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber
Stegte kartofler:
600 g tyndskallede kartofler
2 spsk. olie
Salt
Appelsinsalat:
6 søde appelsiner
1 lille hakket løg
1 bdt. mynte
PRØV OGSÅ: Koteletter i fad fratineret med ost
Fremgangsmåde:
Stegte kartofler:
Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre midt i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Appelsinsalat:
Skræl appelsinerne og fjern også den hvide hinde. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg disse taglagt på et fad. Strø løg over. Skyl mynten, dup den tør, hak bladene groft og strø dem over appelsinskiverne.
Koteletter:
Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme. Skru ned til middelstærk varme og krydr dem med timian, salt og peber. Steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side alt efter tykkelse.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Bøf og salat med mango