Lammekotelet med løg-appelsinsalat

Retten får et dejligt friskt pust med syrlige appelsinskiver

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til lammekotelet med løg-appelsinsalat:

4 dobbelte lammekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber

Stegte kartofler:

600 g tyndskallede kartofler
2 spsk. olie
Salt

Appelsinsalat:

6 søde appelsiner
1 lille hakket løg
1 bdt. mynte

PRØV OGSÅ: Koteletter i fad fratineret med ost

Fremgangsmåde:

Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og møre midt i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Appelsinsalat:

Skræl appelsinerne og fjern også den hvide hinde. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg disse taglagt på et fad. Strø løg over. Skyl mynten, dup den tør, hak bladene groft og strø dem over appelsinskiverne.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme. Skru ned til middelstærk varme og krydr dem med timian, salt og peber. Steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side alt efter tykkelse.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Bøf og salat med mango