Lammeskank med forårsgrønt

Mørt og saftigt lammekød glaseret i en fin sauce af flamberet gin, balsamico og søde løg. Hertil forårsløg og gulerødder svitset i olie og æblecidereddike.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 2 personer

Ingredienser

Lammeskanke
2 store lammeskanke
25 g smør
Salt og friskkværnet peber
1 stort løg
2 cl gin
2 cl balsamicoeddike

Forårsgrønt
3-6 gulerødder alt efter størrelse
1 bundt forårsløg
1 spsk. solsikkeolie
2 spsk. æblecidereddike
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
Evt. ovnbagte kartofler eller groft brød

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands langtidsbraiserede lammeskank med rosmarin

 

Fremgangsmåde

Lammeskanke: Snit skankene grundigt inden stegningen – skær på kryds og tværs gennem de fibre og sener, som omslutter kødet. På den måde undgår du, at kødet ”låses fast” under tilberedningen.
Smelt smørret på en middelvarm pande og brun skankene langsomt, men grundigt heri. Drys godt med salt og peber.
Hak løget groft og tilsæt det, når kødet er fint brunt på alle sider. Brun videre i et minuts tid, eller til løgstykkerne begynder at blive gyldne.
Hæld gin i panden. Hvis du vil imponere i køkkenet, kan du antænde og flambere kødet, men det har mindre betydning for smagen, så afstå fra flammerne, hvis det virker for vildt.
Tag kødet af panden, tilsæt balsamicoeddike og kog eddiken helt ind. Tilsæt et par deciliter vand, når pandens indhold begynder at karamellisere, og lad det koge af i
10 min. Sigt løgstykkerne fra og hæld væsken tilbage på panden. Lad den koge ind, til den begynder at tykne. Sæt den til side, mens kødet bages færdigt.
Pak skankene omhyggeligt og tæt ind i stanniol, så væsken fra kødet ikke kan komme væk. Læg pakken på en bageplade og bag den i ovnen i 2 timer ved 175° (ikke varmluft).
Tag pakken med skankene ud af ovnen, når kødet er dejligt mørt. Åbn forsigtigt og hæld den omgivende væske over i panden. Kog pandens indhold yderligere ind og læg kødet i. Hæld jævnligt saucen over kødet, mens den tykner, så skankene ender med at være glaserede.

Grønsager: Snit grønsagerne i ret store stykker eller flæk dem blot. Sæt en pande over med solsikkeolie og svits grønsagerne heri ved middelstærk varme i ca. 5 min., eller til de begynder at blive lidt bløde, men stadig har bid. Tilsæt eddiken og svits videre i et minuts tid. Smag til med salt og peber.

Anret lammekødet med de sprødstegte grønsager og eventuelt ovnbagte kartofler eller groft brød.