Tirsdag d. 21. september 2010 - af Pia Friis Andreassen
Musaka
Skøn musaka med lammekød. Kan også tilberedes med oksekød.

4 personer (Kan også laves med oksekød)
Det skal du bruge:
Kød
600 g hakket lammekød,
2 hakkede løg, 2 spsk. olie,
½ tsk. spidskommen,
¼ tsk. stødt muskat,
1 tsk. salvie, salt, peber.
Prøv også gullasch
Kartofler og spinat
1 kg kartofler, salt,
500 g helbladet spinat (optøet
fra frost).
Desuden
½ l mornaysauce 5 %,
ca. 200 g revet mozzarellaost.
Prøv også thaiburger
Tilbehør
Salat
Sådan gør du:
Kartofler og spinat
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem møre i letsaltetvand i ca. 8 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Kom spinaten i et dørslag til afdrypning. Knug den derefter fri for væde.
Kød
Steg løgene klare i olien. Øg varmen og lad kødet stege med, til det har skiftet farve. Tilsæt krydderierne.
Fordel lagvis i et smurt, ovnfast fad: Kartofler, kødblanding, spinat og kartofler. Krydr med salt og peber mellem lagene. Hæld mornaysaucen over og drys til slut med osten. Sæt fadet midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min.