Nordafrikansk simrelam

Denne klassiske marokkanske ret kaldes også lamme-tagine Ras el Hanout. Det er en simreret med lammebov, der er varmt krydret med blandingskrydderiet Ras el Hanout. I retten indgår også tørrede abrikoser, tomater, persille, granatæble og sesamfrø. Retten serveres med ris, couscous eller bare godt brød.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

3 store løg
3 fed hvidløg
150 g tørrede abrikoser
500 g lammebov
1 spsk. smør
1 spsk. olie
3 spsk. Ras el Hanout
2 tsk. salt
400 g hakkede, flåede tomater
250 g kogte kikærter
15-20 safrantråde (kan udelades)
1 bdt. bredbladet persille eller koriander
1 granatæble
2 spsk. sesamfrø

 

PRØV OGSÅ: Lammebøf med gedeost og bacon

 

Fremgangsmåde

Pil løgene og hak dem groft. Pil hvidløgene og snit dem fint. Skær abrikoserne i små tern.
Skær lammekødet ud i mundrette stykker, men ikke for små – så bliver kødet tørt.
Brun kødstykkerne godt af i smør og olie i en stegegryde eller i en pande med høj kant. Gryde og pande skal kunne tåle at gå i ovnen, hvis du ikke har en tagine.
Tilsæt hakket løg og vend det lidt rundt. Tilsæt Ras el Hanout og vend krydderierne rundt i løg og kød i et minuts tid. Tilsæt derpå snittet hvidløg, abrikoser, salt, hakkede, flåede tomater, kikærter og safran.
Spæd til med 4 dl vand og bring grydens indhold i kog. Læg et låg på og stil retten i ovnen ved 150° (ikke varmluft). Lad den simre i 2-3 timer. Hold jævnligt øje med væskemængden og supplér eventuelt med lidt mere vand. Når kødet er mørt, må saucen gerne koges lidt ind, så den tykner en smule.
Hak persillen groft, slå kernerne ud af granatæblet og rist sesamfrøene let på en tør pande.
Når retten er færdig, vendes persille og sesam i, og granatæblekernerne drysses over. 
Nyd retten med ris, couscous eller bare godt brød til.