Okse

Grillet oksebøf og marinerede svampe

3. marts 2015 af Pia Friis Andreassen
Lækker bøf af oksefilet og ovnstegte bønner samt sojamarinerede svampe med chili og purløg. Retten er beregnet som aftensmad til fase 2, vekselfasen.

Aftensmad beregnet til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

PG = protein / grønt

2 personer

Ingredienser

Champignoner
250 g champignoner skåret i skiver
50 g bønnespirer
4 spsk. sojasauce
½ tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. klippet purløg

Ovnstegte bønner
400 g grønne bønner
2 tsk. olivenolie
1 tsk. timian
1 nip salt

Bøffer
2 oksebøffer af filet
Nogle dråber olivenolie
1 nip salt
Peber

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Roastbeef med basilikumcreme

Fremgangsmåde

Champignoner: Kom champignonerne i en skål sammen med bønnespirerne. Dryp sojasauce over og krydr med chili. Vend det hele rundt og lad det marinere, til resten er parat.
Servér svampene med et drys klippet purløg.

Ovnstegte bønner: Fordel nippede bønner, der er duppet tørre, på en plade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og krydr med timian og ét nip salt. Sæt pladen midt i en 200° varm ovn i 25-30 min. Bønnerne skal have taget farve og være sprøde. Vend dem undervejs.

Bøffer: Dup bøfferne tørre. Varm en grillpande op, til den er rygende varm. Fordel nogle dråber olie på bøfferne ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Grill dem i
2½-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

TIP Retten indeholder 2 tolererede fødevarer, nemlig sojasauce og olie. Tolererede fødevarer må du få i fase 2, men højst 2 om dagen. Den tolererede mængde sojasauce er 2 spsk. pr. person, og olie er 1 tsk. pr. person.

Sponsoreret indhold