Okse

Kalvegryde med vin og krydret drys

11. oktober 2016 af Anne Skovgaard Petersen
Herlig gryderet med kalvetykkam eller kalvebov, gulerod, selleri, hvidløg, revet appelsinskal og rødvin. Retten serveres med et drys af revet appelsinskal, hvidløg, persille og timian.

5 personer

Ingredienser

1 kg kalvetykkam eller -bov uden ben
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
100 g selleri
2 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 spsk. olie
15 g smør
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
2 tsk. timian
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. koncentreret kalvefond
2 dl rødvin
2 dl vand

Drys
1 spsk. revet usprøjtet appelsinskal
2-3 finthakkede fed hvidløg
1 dl hakket persille
1 spsk. friske timianblade

Tilbehør
Salat
Groft brød

PRØV OGSÅ: Wienerschnitzel med råstegte kartofler

Fremgangsmåde

Skær kødet i ca. 1½ cm tykke skiver. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri og skær begge dele i små tern. Krydr kødet med salt og peber. Opvarm olie og smør på en stegepande og brun kødet heri. Læg det derpå over i en gryde.
Svits grøntsagerne i 4-5 min. og læg dem ned til kødet. Tilsæt appelsinskal, timian og tomatpuré. Hæld kalvefond, rødvin og vand ved og lad det hele simre, til det er mørt (1½-2 timer). Bland i mellemtiden ingredienserne til drysset.
Drys det over retten lige før servering eller servér det som tilbehør. Giv salat og groft brød til.

TIP Denne ret kan fint fryses ned, så har du nem mad til en anden dag. Lad retten afkøle efter endt tilberedning og frys den ned.
Når retten skal bruges, lægges den frosne ret i en gryde og varmes langsomt op, til den koger. Vend rundt i gryden og smag til med salt og peber.

11 lækre pizzaer:

11 lækre pizzaer (ikke Jamie Oliver)

Sponsoreret indhold