Okse

Kold bearnaise-salat

16. august 2016 af AOP
Denne lækre bearnaisesalat med tyndstegsfilet er god som både fyldigt tilbehør og et måltid i sig selv!

Mange forbinder salat med grønne salatblade tilsat lidt tomat og agurk – ikke noget, der hverken stiller den store sult eller vækker den store appetit. Men salater kan ud over sæsonens allerbedste grøntsager også indeholde både gryn og kød, og er du ikke voldsomt sulten, kan salaten udgøre et måltid i sig selv.

Prøv bare opskrifterne på de dejlige og mættende sensommersalater, som du finder i Ude og Hjemme nr. 33, der udkommer onsdag den 17. august 2016.

Her får du én af opskrifterne fra bladet:

Kold bearnaisesalat

En dejlig, fyldig salat med både kød og kartofler i en dressing med fin estragonsmag. Mange især mænd synes, at der er for lidt ”gods” i salater – men denne vil de kunne lide.

Ingredienser:

500-600 g tyndstegsfilet

Salt og peber

1 stort rødløg

800 g kogte, kolde små kartofler

Frisk estragon

Bearnaisedressing

1 skalotteløg

25 g smør

2 tsk. hvidvinseddike

1 spsk. tørret estragon

1½ dl mayonnaise

Lidt citronsaft

Frisk estragon

Salt og peber

Prøv også: Kyllingesalat med æg og bacon

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Gnid kødet med salt og peber. Læg det i et ovnfast fad og steg det i ovnen i 25-30 min. Lad det hvile i 15 min. ved stuetemperatur.

Bearnaisedressing: Pil og hak skalotteløget fint. Kom det i en gryde med smør, hvidvinseddike og tørret estragon. Lad blandingen småsimre i 5 min., uden at ingredienserne tager farve. Lad det hele køle af i gryden. Rør mayonnaise med den kolde løgblanding og smag dressingen til med citronsaft, hakket frisk estragon, salt og peber.

Pil rødløget og hak det fint. Vend løg og kartofler i bearnaisedressingen, anret salaten med skiver af stegen og pynt med frisk estragon.

Velbekomme!

Få flere opskrifter på fyldige sommersalater i Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 17. august 2016.

Lækre sandwich til madpakken:

Lækre sandwich til madpakken

Sponsoreret indhold