Okse

Pizza-snacks på portobello-svampe

31. marts 2015 af Pia Friis Andreassen
Portobello-svampe med oregano-krydret hakket oksekød og drysset med revet ost. Lækker aftensmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen.

Aftenmad til Dukan Kurens fase 2, vekselfasen

PG = Protein / Grønt

2 personer

Ingredienser

6 portobello-svampe
30-60 g revet
Cheasy-ost 6 %
Basilikumblade

Kødsauce
1 lille, hakket løg
Nogle dråber olivenolie
300 g hakket oksekød
1 spsk. tomatkoncentrat
½ dl vand
2 tsk. oregano
Et nip salt
Peber

PRØV OGSÅ: Dukan Kurens Marinerede kylling på spyd

Fremgangsmåde

Kødsauce: Steg løget i en lille slip let-gryde, der forinden er smurt med nogle få dråber olie ved hjælp af et stykke køkkenrulle. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege i yderligere ca. 20 sek. Hæld vand på og bring gryden i kog. Lad indholdet småkoge i 5 min. Smag til med oregano, salt og peber.

Opvarm ovnen til 200°.

Pizza-snacks: Rens svampene og fjern stokkene (de kan bruges i fx en omelet på PG-dage). Læg svampene på en plade med bagepapir og fordel kødsaucen i dem. Strø osten over. Steg svampene midt i den varme ovn i 12-15 min. Pynt med lidt basilikumblade ved servering.

TIP Retten indeholder tolererede fødevarer – nemlig tomatkoncentrat og ost. Tolererede fødevarer må du i fase 2 højst få 2 af pr. dag. Den tolererede mængde af tomatkoncentrat og ost er hhv. ½ spsk. og 30 g pr. person.

Sponsoreret indhold