Asiatisk kødsauce og salat

Spændende aftensmad til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød (8-10 %)
1 finthakket løg
2 spsk. olie
2 hakkede fed hvidløg
2 hakkede røde chilier uden kerner og hinder
4 cm skrællet, finthakket ingefærrod
70 g tomatkoncentrat
1 dåse flåede, hakkede tomater,
Fiskesauce (asiatisk)

Prøv også gullasch.

Salat
2 spsk. sesamfrø
½ hvidkål
1 spsk. fiskesauce (asiatisk)
1 spsk. risvineddike
3 spsk. sesamolie

Tilbehør
Nudler (gerne grove)
1 håndfuld korianderblade eller bredbladet persille

Sådan gør du:
Kødsauce
Sautér løget klart i olien. Øg varmen og tilsæt kødet.Steg kødet under omrøring, til det skifter farve. Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, tomatkoncentrat og hakkede tomater og bring det hele i kog. Lad det simre i 15-20 min. og smag til med fi skesauce.

Salat
Rist sesamfrøene på en tør, varm pande, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle. Fjern den grove midterstok på hvidkålen og snit kålen fi nt. Rør fi skesauce, risvineddike og sesamolie sammen og vend det med kålen. Strø sesamfrø over. Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Strø korianderblade eller bredbladet persille over retten ved servering.


Lav en lækker chili con carne.