Blue cheese-bøf

En god bøf med persillekartofler

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

Bøffer:

450 g hakket økologisk oksekød 8-12 %
25 g havregryn
3/4 dl mælk
1 æg
40 g revet løg
1½ tsk. salt, 1 tsk. peber
1 tsk. BBQ-krydderi
Ca. 50 g blue cheese

Kartofler:

Ca. 1 kg små kartofler
2 spsk. olie, 1 potte persille, lidt flagesalt

Tilbehør:

100 g spæde salatblade
1-2 spsk. olie, citronsaft


Sådan gør du:

Bøffer:

Hæld mælken over havregrynene og lad dem stå en kort stund. Rør derpå det hakkede kød sammen med havregrynsblanding, æg, løg og krydderier. Lad det trække, mens kartoflerne skrubbes. Form farsen til fire lige store bøffer. Placér en stor teskefuld blue cheese midt i hver bøf. Klem farsen omkring osten og steg bøfferne ved god varme i ca. 5 min. på hver side.

Kartofler:

Kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Vend dem med olie, hakket persille og lidt flagesalt.

Tilbehør:

Vend skyllede, tørrede salatblade med olie og lidt citronsaft.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


Flere lækre retter med bøf: