Boef bourguignon

Skøn ret med oksetykkam og champignoner.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Ca. 1,2 kg oksetykkam, 8-10 skalotteløg, 4 fed hvidløg, 2 gulerødder, 500 g champignoner, 150 g røget bacon, 3-4 timiankviste, 2 laurbærblade, olie, 4 strøgne spsk. hvedemel, salt, peber, 1 flaske rødvin.

Tilbehør: Kogte, smørristede aspargeskartofler.

Lav også dampet skrubbefilet og spinatsauce

Sådan gør du:
Pil løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens champignonerne og halvér dem, hvis de er store. Skær baconen i tern. Steg løg, hvidløg, gulerødder, champignoner, bacon, timian og laurbærblade i lidt olie i en stegegryde, til grøntsagerne får farve. Tag dem op af gryden og sæt dem til side til senere. Skær fedt og sener fra kødet. Skær kødet i store tern (ca. 4 x 4 cm) og dup det tørt.

Lav også lækker vinterminestrone

Brun kødet i olie, til det får farve. Strø melet over og vend rundt. Krydr med salt og rigeligt med peber. Hæld vin på og bring det i kog. Lad det herefter småsimre under låg i 1 time. Kom grøntsager, bacon, timian og laurbærblade i gryden. Lad det simre i endnu 20 min. Smag til med salt og peber.