Bøf i folie

Lækker middag til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:
600 g hakket oksekød (10-12 %)
2 spsk. olie
2 tomater
250 g champignoner
1 forårsløg
50 g bacon i tern
Salt og peber
Alufolie

Lav en lækker chili con carne.

Kartofler i krydderurter:
1 kg små kartofler
Salt og peber
4 spsk. olie
1 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. dijonsennep
Sukker
2 dl blandede, hakkede krydderurter

Sådan gør du
Kartofler i krydderurter: Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i vand tilsat salt. Rør olie, eddike og sennep sammen. Smag til med sukker, salt og peber og vend blandingen med kartoflerne. Vend derpå krydderurterne i og lad kartoflerne trække, mens resten tilberedes.

Bøffer: Form kødet til 4 lige store bøffer. Brun dem hurtigt på begge sider i olien. Krydr med salt og peber. Skær tomaterne i tern. Rens champignonerne og skær dem i tern. Rens forårsløgene og snit dem fint. Steg baconen ved god varme på en tør pande i ca. 2 min. Lad derpå tomater og champignoner stege med i ca. 2 min. Vend til slut forårsløg i panden og tag den af varmen. Krydr med salt og peber. Læg bøfferne på 4 stykker alufolie. Fordel baconblandingen ovenpå. Luk alufolien sammen om bøfferne og steg dem i en 175° varm ovn, til de er gennemstegte (ca. 25 min.).

Prøv burritos med kylling.