Bøf stroganoff med rodfrugter

Lækker gryderet i vinterkulden

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til bøf stroganoff med rodfrugter:

600 g skært okseinderlår
750 g blandede rodfrugter
4 spsk. olie
Salt og peber
2 løg
500 g champignoner
140 g tomatkoncentrat
4 dl vand
1½ spsk. paprika
250 g cremefraiche 13 %
1 potte persille

Tilbehør:

Groft brød

PRØV OGSÅ: Okseculotte og porrer i bacon

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200°. Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver. Vend dem med 2 spsk. olie på en plade med bagepapir. Steg dem møre i en 200° varm ovn (ca. 30 min.). Krydr med salt.

Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i halve. Sautér løgene klare i 2 spsk. olie i en bredbundet gryde. Øg varmen og lad kødet brune med. Tilsæt champignoner, tomatkoncentrat, vand og paprika. Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 40 min. med låget liggende halvt over gryden. Kom de bagte rodfrugter i gryden og lad det hele småkoge i yderligere 5 min., eller til kødet er mørt. Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber. Drys persille over.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat