Burger med ærtepesto

Burger med pesto af ærter

Burger med ærtepesto. Foto: Martin Tanggaard

Burger

Det skal du bruge:

2 x 500 g hakket oksekød 8-12 %
1½ tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. salt
olie til stegning
4 grove burgerboller
mayonnaise,
1 hovedsalat

Ærtepesto:

300 g grønne ærter (optøet fra frost),
10 mandler
2 fed hvidløg
4-5 spsk. olie
salt
Syltet løg
1 stort rødløg i tynde skiver, 1 dl vineddike,
¼ dl vand, 1½ spsk. groft salt, 1 spsk.
sukker, lidt friskkværnet peber

Syltet løg:

Kom eddike og vand i et glas med låg. Tilsæt salt og sukker. Ryst det sammen. Tilsæt løg, kværn lidt peber over, læg låget på og ryst glasset let. Sæt det på køl, indtil resten er klar.

Ærtepesto:

Kør ærter, mandler og hvidløg i en foodprocessor, til alt er grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt.

Burger:

Ælt kødet med krydderierne. Form det til 4 flade bøffer og hak disse let på begge sider. Steg dem i olien i ca. 5 min. på
hver side, eller til de netop er gennemstegte.

Lun brødene. Skær dem igennem. Kom lidt mayonnaise og salatblade på samt bøf, ærtepesto og syltet løg.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.