Tirsdag d. 17. december 2013 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
"Burger" med coleslaw og stegte, søde kartofler
Burger med coleslaw og stegte, søde kartofler til Dukan-kuren er et mættende og lækkert aftensmåltid, hvor den traditionelle hvide bolle er erstattet af en stor portobello-svamp.

Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift til fase 2 = vekselfasen i Dukan-kuren
2 personer

Superslanke Hertuginde Kate
sværger til Dukan-kuren.
Hun er én af årsagerne til,
at Dukan-kuren er en
kæmpesucces i England.
Ingredienser
Søde kartofler
½ kg søde kartofler
1 tsk. olivenolie
Peber
Burger
4 store portobello-svampe
400 g hakket oksekød, 3-7 %
Salatblade
Coleslaw
1 dl fromage frais
½ tsk. dijonsennep
1⁄4 tsk. mild karry
1 fintrevet gulerod
100 g fintstrimlet hvidkål
PRØV OGSÅ: Dukan-kurens rejespyd med lime og chiliflager
Fremgangsmåde
Søde kartofler: Opvarm ovnen til 200°. Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem i olien på en plade med bagepapir. Sørg for, at de ligger i den ene side af pladen. Sæt pladen midt i den varme ovn og lad dem stege i ca. 25 min. Drys derpå med peber.
Burger: Fjern stokken på svampene. Læg svampene på pladen ved siden af kartoflerne. Lad dem stege i ca. 20 min.
Form kødet til to bøffer på størrelse med svampene. Opvarm en pande, til den er rygende varm. Brun bøfferne hurtigt på panden og lad dem derefter stege færdigt i ovnen (ca. 8 min. afhængigt af tykkelse).
Flæk svampene og læg bøfferne ind i svampene på salatblade.
Coleslaw: Rør fromage frais, sennep og karry sammen. Vend gulerod og hvidkål i dressingen.
TIP Retten indeholder én tolereret fødevare, nemlig olien. Du må højst få to tolererede fødevarer i fase 2 om dagen.