Fredag d. 9. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Burgere og ovnstegte kartoffelbåde
Lækker, hjemmelavet fastfood til weekenden

4 personer
Det skal du bruge:
800 g hakket oksekød 3-7 %
Salt og peber
2 spsk. olie
4 skiver ost
4 store burgerboller
1 salathoved
1 løg
Ovnstegte kartoffelbåde:
½ kg bagekartofler
1 spsk. olie
Salt
Tilbehør:
Tomatketchup
Evt. sennep og mayonnaise
Prøv også: Beef nachos
Sådan gør du:
Ovnstegte kartoffelbåde:
Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne. Skær dem i både og dup dem tørre. Vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Burger:
Form kødet til fire lige store bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem over middelstærk varme i olie, til de er gennemstegte (ca. 8 min. på hver side). Læg ost på, når bøfferne vendes. Lun brødene. Flæk dem og fyld dem med salat, bøf og løgringe samt det ønskede tilbehør.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Pizza