Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • oksekød
  • Chili con carne

Chili con carne

Der er ikke noget bedre end simremad på en kold vinterdag. Hvis maden tilmed er lidt stærk, kan man næsten glemme de kolde tæer og den lange udsigt til foråret.Bruger du et helt stykke kød som bov eller spidsbryst, tilfører du mere dybde til smagen.

Mail Print

Lørdag d. 12. januar 2013 - af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

I denne uge forsøger vi at holde kulden på afstand med chili con carne - en ret, du kan krydre efter lyst.
I opskriften her har vi ikke holdt os tilbage, hvad angår styrke. Chili con carne er i Danmark bedst kendt med hakket oksekød, men det er en skam. I Mexico, hvor retten stammer fra, er den lavet af et helt stykke kød, der er kogt så mørt, at det smuldrer i små stykker.

Ingredienser til chili con carne

Til 4 personer

1 kg oksebov eller spidsbryst
Salt og friskkværnet peber
Solsikkeolie
1 spsk. smør
100 g skalotteløg
½ l mørkt øl - fx en ale
1 l vand
3 løg
3 peberfrugter
4 fed hvidløg
3-4 chilifrugter afhængigt af styrke
2 dåser flåede, hakkede tomater
2 dåser røde kidneybønner
35 g god, mørk chokolade 70 %

PRØV OGSÅ: Chili con kødboller

Fremgangsmåde til chili con carne

Krydr kødet på begge sider med salt og peber. Kom 1 spsk. olie og smør i en stor stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen. Brun kødet grundigt på alle sider heri. Husk, at bruningen giver utrolig meget smag i den færdige ret. Snit skalotteløgene i grove stykker og tilsæt dem, når kødet er brunet. Skru lidt ned for varmen og rør af og til, mens løgene bruner. Tilsæt halvdelen af øllet og en liter vand. Læg låg på og sæt gryden i ovnen ved 150° i 3-4 timer.

Tag kødet op af gryden og pil det i stykker med to gafler. Sortér ben og fedt fra samtidig. Læg kødet tilbage i fonden igen. Hak løgene fint, skær peberfrugterne i mundrette stykker og hak hvidløgene og chilifrugterne. For at få mindre styrke og mere smag fra chilifrugterne kan du udkerne dem, inden du hakker dem.
Sæt en pande med en smule olie på blusset og svits løg, peberfrugt, hvidløg og chili herpå i 5 min. under omrøring.

Tilsæt hakkede tomater og hæld pandens indhold over i stegegryden. Lad bønnerne dryppe af og skyl dem, inden de hældes i gryden sammen med den sidste halvdel af øllet. Lad retten simre i en lille times tid uden låg, så den kan få en passende konsistens. Smag til med salt, peber og chili undervejs.

Tilsæt den mørke chokolade lige inden spisetid. Servér retten med grøn salat, salsa, cremefraiche og skiver af ristet majsbrød.

Relaterede Artikler

Krydret gryde med pølse, kål og bacon

Kylling i oystersauce

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Læs mere om

  • gryderetter
  • lone landmand

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Hurtig gryderet med mørbrad

Kyllinge-gullasch med pikante ris

Spaghetti med laks og porrer

Kalvegryde med vin og krydret drys

Krydret gryde med pølse, kål og bacon

Mest læste

  • Kalvecuvette
  • Spicy oksekødssuppe
  • Sprængt oksebryst
  • Bøfsandwich de luxe
  • Burgere og ovnstegte kartoffelbåde

Seneste nyt

  • Spørg advokaten: Betaler jeg topskat af arven?
  • Endte sit liv i lørdags
  • Mimi i tvivl: Ny hund eller ej
  • Jannie hjælper for tidligt fødte: Giver luft til de små lunger
  • Ugens tip: Slip af med UFOer i din fryser

 

Er du glad for kidney beans og chili? Hvis svaret er ja, så prøv chili con carne på familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00