Chili con carne i kartoffel

Nem og god middag med hakket oksekød

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:
250 g hakket oksekød
1 hakket løg
1 hakket fed hvidløg
2 spsk. olie
1 dåse hakkede tomater
1 dåse hvide bønner i tomatsauce
1 hakket frisk, rød chili (mængde efter behag)
2 tsk. oregano
Salt
1 gul og 1 grøn peberfrugt
Evt. lidt rucolasalat

Kartofler:
6-8 bagekartofler

Sådan gør du:
Kartofler:
Opvarm ovnen til 180°. Skrub kartoflerne rene og skær et kryds i toppen. Bag dem i den varme ovn i ca. 1 time, eller til de er møre.

Chili con carne:
Steg løg og hvidløg i olien, uden at de tager farve. Bland kødet i og steg videre, til det skifter farve. Kassér væden fra tomaterne. Tilsæt tomater, bønner i tomatsauce, chili og krydderier og bring det hele i kog. Skærpeberfrugterne i tern og tilsæt dem. Lad retten småkoge uden låg i ca. 30 min. Rør nu og da og smag evt. til med yderligere krydderier.Åben de bagte kartofl er og kom kødsaucen i. Servér evt. retten med lidt rucolasalat til.