Onsdag d. 11. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Chili con kødboller
Chili con carne med et twist

4 personer
Det skal du bruge:
Kødboller:
650 g hakket oksekød 3-7 %
1½ tsk. groft salt
1 æg
2½ spsk. rasp
2 finthakkede fed hvidløg
½ dl mælk
2½ tsk. oregano
1 tsk. peber
Olie til stegning
Chili con kødboller:
1 stort finthakket løg
2 spsk. olie
3 dåser flåede tomater
2 dåser Red Kidney Beans (afdryppede)
1 dåse majskerner (afdryppede)
1 tsk. stødt chili, 1 tsk. paprika
Salt og cayennepeber
Tilbehør:
200 g cremefraiche 15 %
½ glas jalapenos
Sådan gør du:
Kødboller:
Ælt kødet med salt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør det hele til en ensartet fars. Form farsen til kødboller, ca. 1½ cm i diameter, og brun dem i olie på alle sider i en sauterpande eller gryde. Tag bollerne af varmen.
Chili con kødboller:
Sautér løget klart i olien. Tilsæt tomaterne og mos dem let med en gaffel. Tilsæt derefter bønner, majskerner og krydderier. Bring det hele i kog, tilsæt kødbollerne og lad herefter retten småsimre i 12-15 min. Smag til med yderligere krydderier.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.