Chili con kødboller

Chili con carne med et twist

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Kødboller:

650 g hakket oksekød 3-7 %
1½ tsk. groft salt
1 æg
2½ spsk. rasp
2 finthakkede fed hvidløg
½ dl mælk
2½ tsk. oregano
1 tsk. peber
Olie til stegning

Chili con kødboller:

1 stort finthakket løg
2 spsk. olie
3 dåser flåede tomater
2 dåser Red Kidney Beans (afdryppede)
1 dåse majskerner (afdryppede)
1 tsk. stødt chili, 1 tsk. paprika
Salt og cayennepeber

Tilbehør:

200 g cremefraiche 15 %
½ glas jalapenos


Sådan gør du:

Kødboller:

Ælt kødet med salt. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør det hele til en ensartet fars. Form farsen til kødboller, ca. 1½ cm i diameter, og brun dem i olie på alle sider i en sauterpande eller gryde. Tag bollerne af varmen.

Chili con kødboller:

Sautér løget klart i olien. Tilsæt tomaterne og mos dem let med en gaffel. Tilsæt derefter bønner, majskerner og krydderier. Bring det hele i kog, tilsæt kødbollerne og lad herefter retten småsimre i 12-15 min. Smag til med yderligere krydderier.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.