Cowboy-toast og salat

Nem toast med bøf og løg

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til cowboy-toast og salat:

8 skiver fuldkorns-toastbrød
½ icebergsalat
Ca. 100 g flødeost

Bøf med løg:

800 g hakket oksekød
2-3 løg
Smør og olie
2-3 spsk. vand
Salt og peber

Salat:

2 store røde peberfrugter i tern
1 porre i strimler
1 potte grofthakket persille
1 dl rosiner

Dressing:

1 spsk. æble- eller hvidvinseddike
1½-2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Pariserbøf

Fremgangsmåde:

Salat:

Bland ingredienserne til salaten. Hæld den sammenrørte dressing over og lad salaten trække i ½ time.

Bøf med løg:

Skær løgene i tynde ringe. Steg dem lysebrune i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Tilsæt vand og ½ tsk. salt og steg dem, til vandet er opsuget. Tag dem af panden og hold dem varme i alufolie.

Form kødet til fire flade bøffer og steg dem i 2 spsk. olie over middelstærk varme i ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Cowboy-toast:

Bryd icebergsalaten i mindre stykker. Rist brødskiverne og fyld dem med salatblade, bøf, flødeost og løg.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Clubsandwich med kylling