Culottesteg med hvidløg

Server stegen med jordskokkefrikassé

Det skal du bruge:
1 culottesteg,
6 fed hvidløg,
salt.
½ kg jordskokker,
3 dl oksebouillon,
1 spsk. smør,
1 spsk. mel,
½ dl fløde,
½ dl hakket persille,
1 spsk. citronsaft,
salt og peber.
3 bagekartofler,
olie til pensling,
salt og peber.
3 porrer,
½ l frisk
appelsinjuice,
75 g smør,
salt og peber,
lidt citronsaft,
kørvel.

Sådan gør du:
Pil hvidløgene. Forvarm ovnen til 180°. Rids fedtet på culotten. Brun den på alle sider på en pande ved hård varme. Pres hvidløgene ud på culottens fedtside og krydr den med salt og peber. Steg culotten i ovnen i ca. 40 min. på en rist med en bradepande under. Bruges et stegetermometer, er stegen rosa ved 65°. Tag stegen ud og lad den hvile i 20 min., før den skæres i skiver.

Skrub kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Pensl dem med olie, drys salt på og læg dem på en plade med bagepapir. Bag skiverne i ovnen ved 180° i ca. 25 minutter, til de er møre. Skyl og skræl jordskokkerne. Skær dem i mindre stykker.

Varm bouillonen op og kog jordskokkerne i 2-3 min. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt bouillonen under omrøring og kog den igennem. Tilsæt fløden, salt og peber og kog den op. Kom jordskokkerne tilbage i saucen sammen med persillen. Anret kartoflerne i lag med frikasséen.

Rens porrerne og skær dem ud i 4 cm lange stykker. Kog porrerne i juicen, til de er møre. Tag porrerne op og kog juicen ind, til der er ca. 1 dl tilbage. Pisk det kolde smør i lidt af gangen og smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Kom porrerne i appelsinsaucen sammen med hakket kørvel.