Dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian

I denne film er der specielt fokus på Dansk Kalv. Vi fortæller om kvaliteten, mørheden etc. Vi fortæller også lidt om gastrik – og hvad den bruges til. Her får du opskriften på kalveculotte…

Annonce
Dansk Kalv er født, opvokset og slagtet i Danmark. Dansk Kalv er fra dyr på mellem 8-12 måneder. Alderen garanterer den lyse farve, fine kødstruktur og en optimal smagsoplevelse. Dansk Kalv er udvalgt efter mørhed og smag.

Når du køber Dansk Kalv kalvekød i SuperBest, kan du være sikker på, at kødet er 100 % dansk. Kødet er specielt udvalgt til din slagter.

Prøv dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian.

Ingredienser til dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian

Kalveculotte til 4-6 personer

6 løg
Groft salt
1 kalveculotte 600-800 g
½ dl gastrik
1 dl øl (pilsner)
1 potte frisk timian

Sådan gør du

Kom de hele løg i ovnen med skal på, dæk dem i salt og bag dem 1 time ved 150 grader. Pil skallen af løgene og pluk løget fra hinanden.

Puds de kraftigste sener af undersiden af din kalveculotte og rids fedtet. Brun din kalveculotte af på en pande så den får en flot gylden og karamelliseret overflade. Sæt den i et ovnfast fad og steg den 30-40 min. ved 150 grader (afhængig af culottens størrelse), hæld øl og gastrik over mens den steger. Lad din kalveculotte trække minimum 10 minutter inden den serveres. Kog stegeskyen ind til det halve.

Serveringsforslag: Server skiver af din kavleculotte med bagte løgblade, drysset med timian og stegesky.

Vin: PERTINACE BAR.D'ALBA


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Timiansaltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Rimet laks med grillet agurk, syltet løg og rygeost