Djævleburger

Spicy burger

Det skal du bruge:

4. stk.

Ca. 1 dl aioli
4 store burgerboller
½ salathoved i hele blade (fx
ærtesalat eller lollo rossa)
1 rødløg i ringe
1 håndfuld korianderblade

Bøffer:

600-800 g hakket oksekød
1 spsk. rapsolie + 1 spsk.
smør
Salt og peber
4 skiver cheddarost

Stærk chilisauce:

140 g tomatkoncentrat
2 finthakkede fed hvidløg
Ca. ½ dl rapsolie
2 spsk. tørrede chiliflager
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Salt

Sådan gør du :

Stærk chilisauce:

Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt.

Bøffer:

Form kødet til fire flade bøffer og hak dem godt på begge sider. Steg dem i fedtstoffet ved god varme i 6-8 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Når bøfferne vendes, lægges osten på.

Burger:

Tilbered aiolien.

Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med lidt aioli.

Fyld salatblade, løgringe, bøf, stærk chilisauce og korianderblade i.

Steg bøfferne i ovnen !

Skal du stege mange bøffer af oksekød a ca. 200 g, kan det være en fordel at stege dem i ovnen. Læg dem på en plade med bagepapir og
steg dem i ca. 10 min. i en 200° varm ovn.

Herefter skal de blot brunes i olie på en hed pande i ca. 10 sek. på hver side.