Engelsk bøf

Engelsk bøf og hasselback-kartofler.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint og All Over

4 portioner

Det skal du bruge:
500 g oksefilet
500 g kartofler
Olivenolie
Salt og peber
4 løg
600 g grønne bønner
4 dl rødvinssauce, fx Karolines

Lav også: Sund fastfood

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, men skær kun halvvejs igennem dem. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, pensl med 2 tsk. olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 185° i ca. 40 min.

Pil løgene og skær dem i ringe. Steg dem på en slip let-pande i 2 tsk. olie og krydr med salt og peber. Stil de brunede løg til side. Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 min. Varm rødvinssaucen som angivet på kartonen. Steg bøfferne på en grillpande eller på grillen i ca. 3 min. på hver side. Krydr med salt og peber.

Energi pr. portion
455 kcal / 1900 kJ
Fedt: 17 g
Kulhydrat: 46 g
Protein: 36 g
Kost bre: 8 g