Farsbrød med serranoskinke

Oksekød som passer sig selv i ovnen

Det skal du bruge til fire personer:

500 g hakket oksekød,
1 æg,
½ tsk. salt,
1 tsk. peber,
1 dl færdigkogte ris (evt. en rest),
2 spsk. rasp, smør,
1 potte persille (hakket),
70 g tomat koncentrat, 2 skiver serranoskinke.

Spaghetti kødsovs

Tilbehør:
Ca. 1½ kg kartofler,
2-3 spsk. olivenolie,
groft salt, 1 ps.
rosenkål (frosne).

Tilbehør: Tomatketchup.

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 180°. Kog ris efter anvisningen i 1¾ dl vand tilsat et nip salt og afkøl en smule. Eller tag rest fra torsdag og bland med kød, æg, salt, peber og rasp.
Smør en franskbrødsform og læg halvdelen af farsen heri. Bred derefter tomat over farsen i et jævnt lag.
Drys persille ovenpå. Dæk med resten af farsen. Tryk det hele let sammen. Læg skinkeskiverne over.

Gullasch

Bages midt i den varme ovn i ca. 45 min.

Skrub kartoflerne og skær dem igennem på langs. Rids evt. snitfladen i tern. Pensl med olie og krydr med salt. Sæt kartoflerne i ovnen ved siden af kødet i ca. 40 min.

Kog rosenkål efter anvisningen i vand tilsat salt.

Tilberedningstid: Ca. 70 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.