Fettuccine med kødboller

4 personer
Ingredienser til fettuccine med kødboller i tomatsauce
Kødboller:
1 kg hakket oksekød 8-12 %
2 tsk. groft salt
2 æg
3 spsk. havregryn
2 finthakkede fed hvidløg
½-3/4 dl mælk
3 spsk. finthakket frisk timian
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 tsk. peber
2 spsk. olie til stegning
Tomatsauce:
3 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin eller bouillon
2 spsk. finthakket timian
1 nip sukker
Salt og peber
Tilbehør:
2 pk. fuldkorns-fettuccine kogt efter anvisningen og drysset med revet parmesanost
Prøv også: Kylling og grønt i wok
Sådan gør du
Kødboller:
Ælt kød og salt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og form farsen til kødboller (2 cm i diameter). Brun kødbollerne på alle sider i olien på en pande. Tag dem af varmen.
Tomatsauce:
Kom tomater, vin og timian i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 min. Kom kødbollerne i gryden og lad det hele småsimre i ca. 8 min., eller til kødbollerne er gennemstegt. Smag saucen til med sukker, salt og peber. Tag kødboller fra til madpakken fredag.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Farsbrød, grøn puré og skysauce