Okse

Fettuccine med kødboller

16. januar 2013 af Pia Friis Andreassen
Superlækker version af spaghetti med kødboller

4 personer

Ingredienser til fettuccine med kødboller i tomatsauce

Kødboller:

1 kg hakket oksekød 8-12 %
2 tsk. groft salt
2 æg
3 spsk. havregryn
2 finthakkede fed hvidløg
½-3/4 dl mælk
3 spsk. finthakket frisk timian
2 tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 tsk. peber
2 spsk. olie til stegning

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tomatsauce:

3 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin eller bouillon
2 spsk. finthakket timian
1 nip sukker
Salt og peber

Tilbehør:

2 pk. fuldkorns-fettuccine kogt efter anvisningen og drysset med revet parmesanost

Prøv også: Kylling og grønt i wok

Sådan gør du

Kødboller:

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og form farsen til kødboller (2 cm i diameter). Brun kødbollerne på alle sider i olien på en pande. Tag dem af varmen.

Tomatsauce:

Kom tomater, vin og timian i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i 5 min. Kom kødbollerne i gryden og lad det hele småsimre i ca. 8 min., eller til kødbollerne er gennemstegt. Smag saucen til med sukker, salt og peber. Tag kødboller fra til madpakken fredag.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Farsbrød, grøn puré og skysauce

Sponsoreret indhold