Forlorne fugle med kartoffelmos

4 personer
Ingredienser
Forlorne fugle
4 store, tynde kalveschnitzler
200 g hakket kalvekød
25 g revet mozzarella
Saft og revet skal af ½ usprøjtet appelsin
15 g soltørrede tranebær
Ca. 1 tsk. salt
Til stegning
15 g smør
1 dl vand
Saft af ½ appelsin
1 kvist (5-6 cm) rosmarin
1 dl madlavningsfløde
Groftkværnet peber
Kartoffelmos
1 kg bagekartofler
Salt og peber
1 dl kogevand
Ca. 1½ dl kogende mælk
25 g smør
PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde
Fremgangsmåde
Forlorne fugle: Bred kødskiverne ud på et bræt. Bland det hakkede kød med ost, appelsinsaft og -skal, tranebær, salt og peber. Smør farsen på kødskiverne, drys med salt og rul kødskiverne sammen om farsen. Hold rullerne sammen med en kødsnor eller med kødnåle.
Brun kødrullerne godt på alle sider i smørret. Dæmp varmen og tilsæt vand, appelsinsaft og rosmarin. Lad dem simre i 15-20 min. under låg, de skal kun lige være gennemstegte, ellers bliver de tørre.
Tag ruller og rosmarin op. Kog skyen lidt ind og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, del dem på tværs og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem 1 dl kogevand.
Damp kartoflerne tørre over varmen uden låg.
Mos kartoflerne og rør mosen passende lind med det varme kartoffelvand og kogende mælk. Rør smørret i og smag til med salt og peber.
TIP Kartoffelmos kan fryses og senere varmes i mikroovn, på komfuret ved middelvarme eller i en skål over et kogende vandbad.