Frikadeller med kogt revet grønt, urter eller flækærter

I denne film er der specielt fokus på ”Hakket i dag”. Vi fortæller om forskellen på detailpakket og friskhakket kød. Du får også opskriften på frikadeller på tre forskellige måder…

Hvorfor vælge friskhakket kød til dine frikadeller?

Der er mange grunde til at vælge friskhakket kød når du laver frikadeller. En overvejende grund er din sikkerhed for en helt frisk vare, der er hakket i slagterafdelingen af faguddannet personale samme dag, som du køber det - du kan endda se det nøjagtige tidspunkt for, hvornår kødet er hakket, i butikken.

Kødet til dine frikadeller er udvalgt af din SuperBest-slagter. Det er velsmagende og saftigt. Konsistensen er fin, og mange oplever, at det er nemmere at forme bøffer og frikadeller af friskhakket kød i forhold til detailpakket kød, som ofte kan virke lidt mere fast i konsistensen.

Måske har du undret dig over, at friskhakket kød kan virke en anelse mere rødt på overfladen end indeni. Det er der en helt naturlig forklaring på. Ilten i luften gør nemlig, at farven på overfladen ændrer sig en lille smule.

Vi kender alle de traditionelle frikadeller. Her får du bud på hvordan frikadeller kan varieres med fx kogt revet grønt, urter eller flækærter.
 

 

 

Ingredienser - frikadeller med kogt revet grønt, urter eller flækærter:

Frikadeller til 4-6 personer
 

"Basis- frikadeller"

400 g hakket kalv og flæsk
Salt og peber
1 løg
2 æg
1 dl letmælk
5 spsk. mel
2 tsk. sennep
Smør til stegning
Olie til stegning

Fremgangsmåde - frikadeller:

Kom kødet i en skål og rør det med salt og peber i et øjeblik. Snit løget fint, kom det det i farsen. Tilsæt æg, mælk, mel og sennep og rør farsen godt sammen. Steg en lille prøve af fars med det samme og smag om der mangler salt eller peber.

Steg dine frikadeller i halvt smør og halvt olie i ca. 2-3 min. på hver side. Vær tålmodig med at vende dine frikadeller så de får en flot gylden stegeskorpe.
 

 

Tilbehør til frikadeller: Version 1 (revet grønt)

150 g kartofler
150 g fennikel

Fremgangsmåde - frikadeller med grønt:

Riv kartofler og fennikel på et groft rivejern og kom det det i farsen til dine frikadeller.

 

Tilbehør til frikadeller: Version 2 (med urter)

100 g kartofler
1 potte frisk koriander (udskift med timian hvis det fortrækkes)
1 bundt frisk bredbladet persille
1 frisk chilli

Fremgangsmåde - frikadeller:

Riv kartoflerne på et fint rivejern (vrid væden fra). Hak alle de friske urter og chilien, kom det i farsen til dine frikadeller.

 

Tilbehør til frikadeller: Version 3 (kogte flækærter)

70-100 g flækærter

Sådan gør du

Sæt flækærterne over at koge i rigeligt vand og kog dem i ca. 25 min. til de er helt møre. Imens laves resten af farsen klar. Sigt vandet fra, mos ærterne groft og kom dem i farsen til dine frikadeller.

 


Vin: CONO SUR organic Cab


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Timiansaltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Kalveculotte med saltbagte løg og timian