Tirsdag d. 2. juli 2013 - af Inge Søgård Rytter /Foto: Martin Tanggaard
Frikadeller med rug og ramsløg til Verdens Bedste Kur
Frikadeller med rug og ramsløg. Disse lækre frikadeller er til dig, som er på Verdens Bedste Kur.

Verdens Bedste Kur-opskrift på frikadeller med rug og ramsløg
Opskriften er til 4 portioner frikadeller
Ingredienser - frikadeller med rug og ramsløg:
Fars:
500 g hakket kalv og okse
3 æg
1 dl mælk
100 g rugflager
1 dl æblemost
Ramsløg eller hvidløg
Salt og peber
1 spsk. rapsolie til stegning
Annika tabte 37 kilo med Verdens Bedste Kur
Navn: Annika Hayn
Bopæl: Hornbæk
Alder: 38 år
Vægttab: 37 kilo
Vægt før: 115 kilo
Vægt nu: 78 kilo
Forløb: 18 måneder
Salat:
400 g frosne edamame-bønner
2 dl hytteost
2 spsk. honning
Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
Lidt dild eller anden krydderurt
1 tsk. salt
½ tsk. peber
200 g finthakket spidskål eller hvidkål finthakket (her er brugt rød spidskål)
Vil du gerne i gang med Verdens Bedste Kur? Her får du en introduktion.
Fremgangsmåde - frikadeller med rug og ramsløg
Fars: Ælt kødet med æg, mælk, rugflager, æblemost, rams- eller hvidløg samt salt og peber. Er farsen for tynd, mætter du den med rugflager. Form farsen til frikadeller og steg dem i olie som almindelige frikadeller. De kan eventuelt lunes færdige i ovnen ved 160° i 5-8 minutter.
Salat: Kom de frosne edamame-bønner i en skål og hæld kogende vand over. Bland hytteost, honning, citronsaft og -skal samt krydderurt til en creme. Smag til med salt og peber. Hæld vandet fra edamame-bønnerne og bland dem med spids- eller hvidkål. Vend til sidst hytteostcremen i.
Energifordeling pr. portion
1522 KJ/362 kcal
Protein: 43 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 42 g
Kostfibre: 8 g
Energifordeling i procent
Fedt: 9 pct.
Kulhydrat: 43 pct.
Protein: 48 pct.
Vil du prøve noget andet end South Beach Kuren? Se vores guide til Low Carb-kuren her
Slank med kager?
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.