Torsdag d. 16. februar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Gourmet burger
Spændende Gourmet burger

Det skal du bruge:
4. stk.
4 æg
Smør
4 store burgerboller
½ salathoved ( fx ærtesalat eller lollo rossa)
Friskkværnet peber
Roastbeef :
1 roastbeef (600-800 g)
Smør
Salt og peber
Balsamicoløg
8 spsk. rapsolie
¾ dl balsamicoeddike
4 store rødløg i skiver
Salt og peber
Basilikumcreme:
2 dl mayonnaise
2 dl hakket frisk basilikum
1½ spsk. citronsaft
2 tsk. revet, usprøjtet citronskal
Salt og peber
Balsamicoløg:
Bland olie og eddike, hæld det over løgene og krydr med salt og peber.
Bred løgene ud i ét lag på en bradepande og bag dem i en 210° varm ovn i ca. 25 min. (kan tilberedes 2 timer i forvejen).
Basilikumcreme:
Rør mayonnaise, basilikum, citronsaft og -skal sammen og smag til med salt og peber.
Sæt blandingen koldt.
Roastbeef:
Kom roast- beefen i en gryde, fyld koldt vand på, så det lige dækker, og tag roastbeefen op igen. Bring vandet i kog.
Læg roastbeefen i, når vandet koger, og lad den småkoge under låg i 20 min.
Dup stegen tør og steg den derefter på alle sider i smør, til stegetermometeret viser 55°-58° (rosastegt).
Krydr med salt og peber, tag stegen af panden og lad den hvile i 5 min.
Burger:
Spejl æggene på panden i lidt smør. Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med basilikumcreme.
Fyld salatblade, skiver af roastbeef, mere basilikumcreme, balsamicoløg og spejlæg på. Krydr med friskkværnet peber.