Gourmet burger

Spændende Gourmet burger

Det skal du bruge:

4. stk.

4 æg
Smør
4 store burgerboller
½ salathoved ( fx ærtesalat eller lollo rossa)
Friskkværnet peber

Roastbeef :

1 roastbeef (600-800 g)
Smør
Salt og peber
Balsamicoløg
8 spsk. rapsolie
¾ dl balsamicoeddike
4 store rødløg i skiver
Salt og peber

Basilikumcreme:

2 dl mayonnaise
2 dl hakket frisk basilikum
1½ spsk. citronsaft
2 tsk. revet, usprøjtet citronskal
Salt og peber

Balsamicoløg:

Bland olie og eddike, hæld det over løgene og krydr med salt og peber.

Bred løgene ud i ét lag på en bradepande og bag dem i en 210° varm ovn i ca. 25 min. (kan tilberedes 2 timer i forvejen).

Basilikumcreme:

Rør mayonnaise, basilikum, citronsaft og -skal sammen og smag til med salt og peber.

Sæt blandingen koldt.

Roastbeef:

Kom roast- beefen i en gryde, fyld koldt vand på, så det lige dækker, og tag roastbeefen op igen. Bring vandet i kog.

Læg roastbeefen i, når vandet koger, og lad den småkoge under låg i 20 min.

Dup stegen tør og steg den derefter på alle sider i smør, til stegetermometeret viser 55°-58° (rosastegt).

Krydr med salt og peber, tag stegen af panden og lad den hvile i 5 min.

Burger:

Spejl æggene på panden i lidt smør. Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med basilikumcreme.

Fyld salatblade, skiver af roastbeef, mere basilikumcreme, balsamicoløg og spejlæg på. Krydr med friskkværnet peber.