Tirsdag d. 14. september 2010 - af Lone Viggers. Foto: Anton G. Skov.
Græske bøffer
Lækre græske bøffer med kartoffelbåde og hvidkålssalat.

Ingredienser til græske bøffer med tilbehør:
4 personer
Bøffer:
400 g hakket oksekød (højst 10 g fedt pr. 100 g)
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk. basilikum
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. raps- eller olivenolie til stegning
Krydrede kartoffelbåde:
5 store bagekartofl er, ca. 1 kg
2 tsk. raps- eller olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. timian
1 tsk. salt
Hvidkålssalat:
500 g hvidkål
1 løg
1 grøn peberfrugt
1 bundt persille
1 spsk. citronsaft
1 tsk. raps- eller olivenolie
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
Prøv også: Kebab med oksekød og blomkålscouscous
Fremgangsmåde:
1. Sæt ovnen på 200° (180° varmluft).
2. Bøffer: Ælt kødet med løg og hvidløg, krydderurter, salt og peber og lad farsen trække, til bøfferne skal steges.
3. Form farsen til 4 runde bøffer med en tykkelse på ca. 1 cm. Opvarm olien på en stor pande og steg bøfferne i ca. 4min. på hver side. Skru ned for varmen undervejs, så de ikke bliver brændte.
4. Krydrede kartoffelbåde: Skær hver kartoffel i 8 store både og ryst dem i en pose sammen med olie, spidskommen, timian og salt, til krydderiblandingen er godt fordelt.
5. Fordel bådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i 35-40 min. Vend dem en enkelt gang undervejs.
6. Hvidkålssalat: Snit hvidkål, løg og peberfrugt i tynde strimler og hak persillen fi nt. Vend alle ingredienserne sammen, dryp med citronsaft og smag til med salt og peber.
Servér de græske bøffer med kartoffelbåde, masser af hvidkålssalat og groft brød.
Se også: Nordafrikansk simrelam
Grøntsager pr. person
200 g
Energi pr. person
2200 kJ (530 kcal)
Energifordeling
Protein: 23 % (30 g)
Kulhydrat: 49 % (63 g)
Fedt: 28 % (16 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1 græsk bøf med 3-4 kartoffelbåde og al den hvidkålssalat, du har lyst til.