Søndag d. 7. juli 2013 - af Opskrift og foto: Lone Larsen
Græske frikadeller med grov tzatziki og broccolisalat til Dukan-kuren
En lækker middag med græske frikadeller til Dukan-kuren. Dukan-opskriften på frikadeller er indsendt af Ude og Hjemmes læser Lone Larsen.

Opskrift til Dukan-kuren
Ingredienser til græske frikadeller (fase 2 pp/pv)
Græske frikadeller til ca. 4 pers.
750 g svine- og kalvefars 3-7 %
2 æg
1 dl minimælk
1 spsk. Maizena stivelse
1 løg
Salt/peber (efter smag)
1 håndfuld finthakket persille
2 fed hvidløg (efter smag)
Lidt oregano
120 g fetaost 5 %
750 g svine- og kalvefars 3-7 % 2 æg 1 dl minimælk 1 spsk. Maizena stivelse 1 løg Salt/peber (efter smag) 1 håndfuld finthakket persille 2 fed hvidløg (efter smag) Lidt oregano 120 g fetaost 5 %
Opskrift til Dukan-kuren: Fremgangsmåde
Farsen formes til græske frikadeller og ligges på bagepapir. De græske frikadeller steges i ovnen (de kan også brunes af på en pande med en smule olie, og steges færdig i ovnen) ved 160 grader i ca. ½ time.
Der er brugt ost fra tilladt- og tolereret-listen, som skal tælles for en per. pers.
FLERE OPSKRIFTER TIL DUKAN-KUREN: Frittata med laks
Opskrift til Dukan-kuren: ingredienser til tzatziki(fase 2 pv)
tzatziki til 4 pers.
400 g agurk
Dressing:
200 g drænet fromage frais
2 fed hvidløg (efter smag)
Salt/peber
Evt. lidt sød
Røres til dressing
Opskrift til Dukan-kuren: fremgangsmåde
Agurken flækkes og kerner fjernes. Agurken skæres i tynde skiver, blandes med dressingen således at du får en færdig tzatziki.
FLERE OPSKRIFTER TIL DUKAN-KUREN: Kylling i peberrodssauce
Opskrift til Dukan-kuren: ingredienser til broccolisalat (fase 2 pv)
4 pers.
400 g broccoli
4 skiver parmaskinke
Dressing:
400 g drænet fromage frais
1 fed hvidløg (efter smag)
Lidt eddike
Lidt sød (kan undlades)
Opskrift til Dukan-kuren: fremgangsmåde
Bland ingredienserne til dressingen sammen. Broccoli koges i ca. 1-2 minutter og afkøles og blandes herefter med dressingen.
Parmaskinken steges i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader. Skinken brækkes i små stykker og kommes over broccolisalaten lige før servering.