Onsdag d. 29. august 2012 - af Pia Friis Andreassen
Gratinerede tortillaer med oksekød
Server skønt mexicansk-mad for familien

4 personer
Det skal du bruge:
1 pk. Soft tortillas (6 stk., 370 g)
200 g revet mozzarellaost
Fyld:
650 g hakket oksekød
1 pebermix (3 stk.)
1 stort, finthakket løg
2 spsk. olie
140 g tomatkoncentrat
1½ dl vand
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Salt og peber
Salat:
½ romainesalat
3-4 gulerødder
½ spsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. olie
Salt og peber
Prøv også: Mexicansk pizza
Sådan gør du:
Fyld:
Rens peberfrugterne og skær dem i små tern. Sautér løget klart i olien. Øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt tomatkoncentrat og steg i endnu 1 min. Tilsæt vand, krydderier og peberfrugt og lad det småsnurre i 5 min. Smag til med salt og peber. Fordel kødet på tortillaerne og rul dem sammen. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Strø ost over og sæt fadet midt i en 200° varm ovn i ca. 10 min.
Salat:
Skyl salaten og dup den tør. Del den i mindre stykker. Skær gulerødderne i strimler. Rør eddike og olie sammen og smag til med salt og peber. Vend det hele sammen.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Chili con kødboller