Grillet bøf og majs

Frem med grillen og bøfferne!

4 pers.

Ingredienser til grillet bøf og majs

4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber

Kryddersmør:

80 g blødt smør
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. klippet purløg, salt

Kartofler:

6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
Ca. 1½ tsk. paprika
Salt
Ca. ¾ dl klippet purløg

Majs:

4 majskolber
Smør
Salt

PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og gulerodssalat

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne rene, skær dem i halve og dup dem tørre. Pensl med olie og krydr med paprika. Grill dem over indirekte varme eller i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Krydr med salt mod slutningen og drys purløg over lige inden servering.

Kryddersmør: Rør smør, hvidløg og purløg sammen. Smag til med salt og sæt smørret i fryseren indtil servering.

Majs: Læg kolberne i koldt vand i 10 min. Træk bladene tilbage mod stilken og fjern de tynde "tråde". Fordel lidt smør over majskornene, læg bladene på plads og grill kolberne over middelvarme i ca. 25 min. Vend dem ofte.

Bøffer: Pensl bøfferne med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2½-3 min. på den ene side og i 1 min. på den anden.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde