Fredag d. 14. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Grillet bøf og majs
Frem med grillen og bøfferne!

4 pers.
Ingredienser til grillet bøf og majs
4 højrebsbøffer
2 spsk. olie
Salt og peber
Kryddersmør:
80 g blødt smør
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. klippet purløg, salt
Kartofler:
6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
Ca. 1½ tsk. paprika
Salt
Ca. ¾ dl klippet purløg
Majs:
4 majskolber
Smør
Salt
PRØV OGSÅ: Højrebsbøf og gulerodssalat
Fremgangsmåde
Kartofler: Skrub kartoflerne rene, skær dem i halve og dup dem tørre. Pensl med olie og krydr med paprika. Grill dem over indirekte varme eller i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Krydr med salt mod slutningen og drys purløg over lige inden servering.
Kryddersmør: Rør smør, hvidløg og purløg sammen. Smag til med salt og sæt smørret i fryseren indtil servering.
Majs: Læg kolberne i koldt vand i 10 min. Træk bladene tilbage mod stilken og fjern de tynde "tråde". Fordel lidt smør over majskornene, læg bladene på plads og grill kolberne over middelvarme i ca. 25 min. Vend dem ofte.
Bøffer: Pensl bøfferne med olie og krydr med salt og peber. Grill dem i 2½-3 min. på den ene side og i 1 min. på den anden.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde