Tirsdag d. 12. august 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Grillet culottesteg med hvidløg og timian
Culottesteg er en rigtig dejlig udskæring med masser af smag. Her er den forvarmet i vand, hvilket betyder, at den kun skal have kort tid på grillen, og det bliver lettere at få stegen ensartet rosastegt.

Lone Landmands grillede culottesteg

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Hovedret til 4 personer
Ingredienser til culottesteg
1 lille culottesteg, ca. 500 g
2 fed hvidløg
1 buket frisk timian
Salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Lone Landmands bøfsandwich de luxe
Fremgangsmåde til culottesteg
Rids fedtlaget på din culottesteg på kryds og tværs. Der er altid en sene under sværen, og det er vigtigt, at du ridser igennem denne og helt ned til kødet. Ellers trækker senen sig sammen under tilberedningen, og det giver en sej og uregerlig steg. Afpuds også den sene, der sidder under bunden af din culottesteg.
Fordel halverede hvidløg og timiankviste i ridserne og gnid din culottesteg med salt og peber.
Pak din stegculotte ind i husholdningsfilm. Det skal gøres grundigt, så der ikke kommer vand ind til kødet. Under indpakningen kan du forme din culottesteg lidt, så den bliver omtrent lige tyk overalt. Slut af med et par lag stanniol.
Opvarm en stor grydefuld vand, til det er 60°. Læg kødet i og læg en tallerken oven på kødet, så det holdes under vandet. Lad din culottesteg ligge i vandbadet i en time og gerne halvanden ved mellem 55° og 60°. Der sker ikke noget ved, at temperaturen svinger lidt, men vandet skal helst ikke blive meget varmere. Turen i vandbad resulterer i, at kødet er omkring 45°, når du griller det, og så er der ikke ret langt op til sluttemperaturen. Din culottesteg bliver derfor fint rosa over det hele.
Lad kødet blive i vandet, efter at der er slukket under det, og gå ud og tænd op i grillen.
Der skal ikke grilles i lang tid, men gerne ved ret høj varme.
Pak kødet ud, når grillen er klar, og fjern hvidløgene. Timiankvistene må gerne blive ved kødet. Grill din culottesteg i 10-15 min., mens den af og til vendes. Kontrollér med et stegetermometer. Kødet skal være omkring 56-57°. Tag din culottesteg af og lad den hvile i 10 min., inden den serveres i tynde skiver, fx sammen med små, nye kartofler og ristet kål i olie-eddike-dressing.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













