Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • oksekød
  • Grillet culottesteg med hvidløg og timian

Grillet culottesteg med hvidløg og timian

Culottesteg er en rigtig dejlig udskæring med masser af smag. Her er den forvarmet i vand, hvilket betyder, at den kun skal have kort tid på grillen, og det bliver lettere at få stegen ensartet rosastegt.

Mail Print
Culottesteg

Tirsdag d. 12. august 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands grillede culottesteg


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser til culottesteg

1 lille culottesteg, ca. 500 g
2 fed hvidløg
1 buket frisk timian
Salt og friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Lone Landmands bøfsandwich de luxe

 

Fremgangsmåde til culottesteg

Rids fedtlaget på din culottesteg på kryds og tværs. Der er altid en sene under sværen, og det er vigtigt, at du ridser igennem denne og helt ned til kødet. Ellers trækker senen sig sammen under tilberedningen, og det giver en sej og uregerlig steg. Afpuds også den sene, der sidder under bunden af din culottesteg.

Fordel halverede hvidløg og timiankviste i ridserne og gnid din culottesteg med salt og peber.

Pak din stegculotte ind i husholdningsfilm. Det skal gøres grundigt, så der ikke kommer vand ind til kødet. Under indpakningen kan du forme din culottesteg lidt, så den bliver omtrent lige tyk overalt. Slut af med et par lag stanniol.

Opvarm en stor grydefuld vand, til det er 60°. Læg kødet i og læg en tallerken oven på kødet, så det holdes under vandet. Lad din culottesteg ligge i vandbadet i en time og gerne halvanden ved mellem 55° og 60°. Der sker ikke noget ved, at temperaturen svinger lidt, men vandet skal helst ikke blive meget varmere. Turen i vandbad resulterer i, at kødet er omkring 45°, når du griller det, og så er der ikke ret langt op til sluttemperaturen. Din culottesteg bliver derfor fint rosa over det hele.
Lad kødet blive i vandet, efter at der er slukket under det, og gå ud og tænd op i grillen.

Der skal ikke grilles i lang tid, men gerne ved ret høj varme.
Pak kødet ud, når grillen er klar, og fjern hvidløgene. Timiankvistene må gerne blive ved kødet. Grill din culottesteg i 10-15 min., mens den af og til vendes. Kontrollér med et stegetermometer. Kødet skal være omkring 56-57°. Tag din culottesteg af og lad den hvile i 10 min., inden den serveres i tynde skiver, fx sammen med små, nye kartofler og ristet kål i olie-eddike-dressing.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

Sunde grillråd: Sådan griller du 

Sunde grillråd: Sådan griller du 

Svinemørbrad i marinade med mangosalat

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Nyeste artikler

  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør

Relaterede Artikler

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Claus Holm er kendt fra en række TV2-programmer, men mange er også stødt på ham, når han holder foredrag. Måske har man læst en af hans mange kogebøger. Og så laver han masser af mad ud af huset fra Madværkstedet i Svendborg, hvor han også hele tiden opfinder nye spændende retter.  

Tv-kokken Claus Holm: Kærlighed gør mig slankere

Vaniljeparfait

Læs mere om

  • lone landmand
  • mad på grillen

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sunde grillråd: Sådan griller du 

Svinemørbrad i marinade med mangosalat

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Mest læste

  • Kalvecuvette
  • Spicy oksekødssuppe
  • Sprængt oksebryst
  • Bøfsandwich de luxe
  • Burgere og ovnstegte kartoffelbåde

Seneste nyt

  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør
  • Lad min datter leve
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00