Grillet steak og kryddersmør

Steaks med god smag

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 700 g pebersteak
2 spsk. olie

Kryddersmør:

75 g smør
½ potte purløg
Salt

Salat:

1 icebergsalat
Citronsaft
Friskkværnet peber

Grillede kartoffelbåde:

3 bagekartofler
3-4 spsk. olie
Salt


Sådan gør du:

Kryddersmør:

Kør smør og purløg i foodprocessoren. Smag til med salt. Form det til en rulle vha. køkkenfilm og læg det i fryseren indtil servering.

Salat:

Bræk salatbladene i mindre stykker. Vend dem med citron og peber lige inden servering.

Grillede kartoffelbåde:

Skrub kartoflerne rene, skær dem i både, dup dem tørre og pensl med olie. Grill kartoflerne på begge sider, til de er møre. Krydr med salt.

Steaks:

Pensl pebersteakene med olie. Grill dem i ca. 3 min. på hver side. Lad dem hvile i 2-3 min. og servér med skiver af kryddersmør.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.