Fredag d. 27. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Grillet steak og kryddersmør
Steaks med god smag

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 700 g pebersteak
2 spsk. olie
Kryddersmør:
75 g smør
½ potte purløg
Salt
Salat:
1 icebergsalat
Citronsaft
Friskkværnet peber
Grillede kartoffelbåde:
3 bagekartofler
3-4 spsk. olie
Salt
Sådan gør du:
Kryddersmør:
Kør smør og purløg i foodprocessoren. Smag til med salt. Form det til en rulle vha. køkkenfilm og læg det i fryseren indtil servering.
Salat:
Bræk salatbladene i mindre stykker. Vend dem med citron og peber lige inden servering.
Grillede kartoffelbåde:
Skrub kartoflerne rene, skær dem i både, dup dem tørre og pensl med olie. Grill kartoflerne på begge sider, til de er møre. Krydr med salt.
Steaks:
Pensl pebersteakene med olie. Grill dem i ca. 3 min. på hver side. Lad dem hvile i 2-3 min. og servér med skiver af kryddersmør.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.