Groft brød med okse-carpaccio, mayonnaise og asparges

Nem og lækker allergi-venlig mad

Foto: Martin Tanggaard

1 stk.

Det skal du bruge:

Surdej:
3 dl vand
25 g gær
½ tsk. honning
100 g hirseflager
100 g majsgryn


Bland ingredienserne i en skål. Dæk den med folie og lad surdejen stå ved stuetemperatur i to døgn.

Dej:
50 g hørfrø
50 g svesker uden sten
2½ dl vand
100 g hirseflager
100 g maizenamel
100 g rismel
½ tsk. salt
Evt. ½ tsk.koriander
Evt. ½ tsk. kommen

Sådan gør du:
Findel hørfrøene i en blender. Tilsæt svesker og vand og blend det hele godt. Hæld blandingen i en skål og tilsæt surdejen samt de øvrige ingredienser. Rør dejen grundigt (ælt den ikke) og hæld den i en smurt form. Dæk den til med et klæde og stil den til hævning et lunt sted i mindst 30 min. Sæt brødet i en 220° varm ovn. Skru straks ned til 175° og bag brødet i ca. 1½ time på nederste rille. Mayonnaise 4 personer 4 tsk. No Egg 8 tsk. koldt vand Olie, fx smagsneutral rapsolie Salt Krydderier Bland æggepulveret med vand. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der røres, indtil mayonnaisen har fået den konsistens, du ønsker. Smag til med krydderier. (Gå forsigtigt frem med krydderierne, når du bruger et alternativt produkt som fx No Egg. Først smager det ikke af noget, men pludselig kan det nemt komme til at smage af for meget). Servér brødet med skiver af okse-carpaccio. Læg lidt mayonnaise på toppen og giv asparges til.

Prøv også: Spinatsuppe

Prøv også: Svampe med krebsehaler

Opskriften er lavet i samarbejdet med Astma-Allergi Danmark