Gullasch

Gullasch er oksekød i tern sammen med grønsager - serveret med ris.

Foto: Anton G. Skov

(4 personer)

Det skal du bruge:
500 g skært oksekød i tern
3 store løg
1 spsk. raps- eller olivenolie
500 g champignoner i kvarter
2-3 tsk. paprika
Salt
2 dåser hakkede tomater
2 røde peberfrugter
1 grøn peberfrugt
2 finthakkede fed hvidløg
Evt. 2 tsk. kommen eller spidskommen
Evt. 1 dl hakket persille

Tilbehør
Kogte ris, gerne brune (1 dl rå ris pr. person)
Brød

Prøv også peber gullash.

Prøv også Gullasch

ENERGI PR. PERSON

  • 2600 kJ (620 kcal)
  • Protein: 26 % (38 g)
  • Kulhydrat: 55 % (82 g)
  • Fedt: 19 % (13 g)
  • Hvis du vil tabe dig, kan du spise 1/6 af retten med 1½ dl kogte ris.

Sådan gør du
1. Pil og hak løgene. Opvarm olien i en gryde og svits løgene heri.

2. Tilsæt kødet og lad det svitse med i et par minutter.

3. Tilsæt derpå champignoner og paprika og lad det hele svitse i endnu et par minutter.

4. Tilsæt nu 1 tsk. salt og tomater og lad retten koge ved svag varme under låg i ca. 40 min.

5. Skær peberfrugterne i terninger, kom dem i gryden og lad dem koge med ved svag varme i endnu 20 min.

6. Smag til med salt og tilsæt hvidløg samt evt. kommen efter smag.

7. Spæd saucen med lidt vand, hvis den er blevet for tyk. Drys evt. hakket persille over retten og servér med kogte ris og brød.

Grøntsager pr. person: 375 g


Lav en lækker chili con carne.